Motorrijlessen bij Rijschool Oscar

Wil jij de heerlijke vrijheid voelen van motorrijden? Bij Rijschool Oscar ben je goed terecht gekomen voor motorrijlessen! Onze gepassioneerde instructeurs helpen je graag bij het behalen van jouw motor theorie en je motor rijbewijs. Na het behalen van jouw motor rijopleiding bij Rijschool Oscar ben jij klaar om veilig de weg op te gaan. Vraag nu een proefles aan en maak kennis met de instructeur en de motorrijlessen!

 

Motor opleiding

De motor opleiding bestaat uit twee onderdelen: het behalen van je AVB en AVD . Tijdens jouw motorrijlessen bij Rijschool Oscar wordt je klaargestoomd om veilig de weg op te kunnen. Hiervoor zul je eerst het AVB examen moeten afleggen. De motor opleiding gaat geheel in jouw eigen tempo. Het is dus ook mogelijk om een spoedcursus te krijgen.  Daarom is onze motorrijschool ideaal wanneer je niet lang wilt wachten op jouw motor rijbewijs. Wij hanteren flexibele lestijden en zijn er geen wachttijden voor het examen.

Mocht je nog geen ervaring hebben, kun je altijd een proefles aanvragen. Op deze manier kan de instructeur precies zien waar wij jou op moeten voorbereiden. Met behulp van deze motor opleiding zorg je ervoor dat je veilig de weg op kan gaan na het behalen van je rijbewijs. Natuurlijk moet je om te beginnen in het bezit zijn van jouw theorie of rijbewijs B.

Motorrijles

Tijdens jouw motorrijlessen zorgen we ervoor dat je alle verkeerssituaties onder controle hebt. Van snelwegen tot woonwijken. Aan het einde van elke motorrijles bespreken we je ontwikkeling. Wanneer jij er klaar voor bent, vragen we het AVD-examen bij het CBR aan. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je lang moet wachten, omdat wij de examens slim inkopen. Ook zijn wij een motorrijschool met flexibele lestijden en kun je op je eigen tempo jouw motor opleiding kunnen volgen. Het is dus ook mogelijk om een spoedcursus te volgen. Je hebt dus al snel en eenvoudig jouw AVD rijbewijs.

Wil je nog beginnen met motorrijlessen? Vraag dan direct een proefles aan! Waarom zou je wachten? Kom er gelijk achter hoe het voelt om motor te rijden.

 

AVB motor examen

Na de benodigde motorrijlessen zal je klaar zijn voor het examen. Het AVB examen bestaat uit 7 oefeningen die je moet uitvoeren. Dit examen vindt uiteraard plaats bij het CBR. Van de 7 oefeningen, dien je er minstens 5 foutloos uit te kunnen voeren. Hierbij geldt wel dat de foute oefeningen niet in dezelfde cluster mogen zitten. Ben je geslaagd? Dan gaan we op naar je AVD rijbewijs! 

AVD motor examen

Na het aantal benodigde motorrijlessen te hebben gevold zal je kunnen deelnemen aan het AVD examen. AVD is de afkorting voor: Algemene Verkeersdeelname. Om je goed voor te bereiden op het AVD examen, dien je een volledige controle beheersing te hebben van de motor nu je het AVB examen hebt behaald. Daarnaast zullen we ervoor zorgen dat we samen de weg op gaan. We zullen eerst werken aan een goede verkeersparticipatie en anticipatie. Het is belangrijk dat je ervan bewust bent wat er om je heen gebeurt. Vooral als motorrijder ben je immers kwetsbaar op de weg. Natuurlijk is het kijkgedrag uitermate belangrijk en is dit ook een belangrijk onderdeel van de motor rijlessen. Bij Rijschool Oscar zorgen we ervoor dat je zo veilig mogelijk de weg op kunt. Bekijk de pagina voor meer informatie over het AVD examen.


Hoe ziet proces van het AVD motor examen eruit?

Voor het AVD-examen gaan we naar het CBR. Je maakt hier eerst kennis met de examinator, die uitlegt wat je kunt verwachten van het examen. Daarna gaan we op de weg. Hier zul je eerst een oogtest moeten afleggen en dien je vragen te beantwoorden die over de motor gaan. Vervolgens ga je van start en rijdt je de weg op in een route van +- 50 minuten. De examinator zal je volgen. Zoals gewoonlijk eindig je altijd weer bij het CBR, waarna je naar binnen zult gaan. Je hoort hierna meteen of je geslaagd bent. Ben je geslaagd? Dan kun je nu je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Maak hier een afspraak bij de gemeente Den Haag.

 

 

 

Regulering motor

Gezondheidsverklaring

Voordat je je AVB-examen aflegt, dien je in het bezit te zijn van een gezondheidsverklaring. Deze vraag je aan via het CBR. Dit bewijst dat je lichamelijk en psychisch gezond genoeg bent om je rijbewijs te halen.

 A1,A2 en A rijbewijs

Vanaf juli 2017 zijn er nieuwe regels m.b.t. het motorrijbewijs. Het is afhankelijk van je leeftijd en ervaring welk rijbewijs je behaald. Het soort rijbewijs bepaald op welk type motor jij mag rijden.

  • Ben je jonger dan 20? Dan slaag je voor je rijbewijs A1. Dit betekent dat je op lichte motoren mag rijden, van maximaal 125cc oftewel 11 kilowatt. Je mag al beginnen met lessen op je 17e, maar voor je examens moet je 18 zijn.
  • Ben je 20 jaar? Dan slaag je voor je rijbewijs A2. Wanneer je geslaagd bent, mag je rijden op een middelzware motor, met een vermogen van maximaal 35 kilowatt. Je moet minimaal 20 zijn om te beginnen met lessen en je examens.
  • Ben je 21 jaar en een beginner? Dan slaag je voor je rijbewijs A met code 80. Je mag dan rijden op een middelzware motor of een zware motor met drie wielen. Na 2 jaar, of wanneer je 24 wordt, vervalt de code. Je mag dan op alle zware motoren rijden.
  • Ben je ouder dan 24 of al 2 jaar in het bezit van je A2? Dan slaag je voor je rijbewijs A. Bij dit rijbewijs heb je geen beperkingen! Je mag op alle zware motoren rijden.

Wil je meer informatie? Bekijk dan even de website van de Rijksoverheid. Hier staan alle regels uitgelegd.

 

Vragen over motorrijlessen in de regio Den Haag of over een gratis proefles?

Heb jij nog vragen over de motorrijlessen, vragen over de gratis proefles of andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken via 06 15 15 78 78  &  070 331 00 08 of stuur een e-mail naar: info@rijschooloscar.nl en we zullen jouw vraag zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

 

Adres:
Rijschool Oscar
Loevensteinlaan 478
2533 CG Den haag

Rijschoolnummer:
4770K8

Oscar Garantie Pack Motor

€ 1700,-
Direct aanmelden!

Exclusief btw

Motorrijles Den Haag

Vraag nu een proefles aan!

Wacht niet langer en meld je direct aan voor een intake-les. We hebben geen wachttijden, dus je hebt binnen twee dagen al je eerste rijles! Zo behaal jij binnen de kortste keren je rijbewijs!

Nu aanvragen!

Whatsapp direct!